SPREKERS VOOR SOCIAAL EN DUURZAAM ONDERNEMEN

We hebben gespecialiseerde sprekers voor verschillende onderwerpen over duurzaam en sociaal ondernemen. Als onze sprekers hebben een achtergrond in ondernemen of hebben momenteel zelf ook nog een bedrijf erbij. Wij maken presentaties op maat voor wat je wil bereiken. Zo heb je altijd de spreken met de impact die je zoekt. Onderwerpen zoals circulaire economie, impact meten, Maatschappelijk verantwoord Ondernemen en duurzaamheid zijn een greep uit opties die we bieden.

SPREKERS

Tim Spekkens

CEO/founder CircleCity
Owner The Upcycle

ONDERWERPEN:
Sociaal/duurzaam ondernemen, Impact Metingen, Start-up, Innovatie

TALEN:
NEDERLANDs, Engels

Wat kan Tim jou bieden

Tim is opgeleid tot sociaal ondernemer op de HvA en oprichter van CircleCity. Hij is mede eigenaar van The Upcycle en kan je alles vertellen over het oprichten van een sociale onderneming tot de uitdagingen en kansen voor gevestigde bedrijven. Tim is gespecialiseerd in visies bepalen en business modellen uitwerken. Ben je zoekende hoe jou organisatie impact kan maken of wat de volgende stap is dan kan hij je helpen.

 

Achtergrond, hoe werd tim sociaal ondernemer

Op zijn 20ste besefte Tim dat hij iets wilde bijdragen aan de wereld maar werd ook heel erg aangetrokken tot het ondernemerschap. Deze twee doelen zorgde uiteraard ervoor dat hij zich ontwikkelde tot sociaal ondernemer. Tijdens zijn opleiding startte hij zijn eerste onderneming Taste of Culture via de Minor Ondernemerschap. Hier leerde hij veel waardevolle inzichten op het gebied van ondernemen maar ook dat hij nog eerst de wereld die hij zo graag wilde helpen wilde zien. Zo stapte hij de wereld in om landen als Sri Lanka, Suriname, Brazilië, Verenigde Staten en Canada te bekijken. Hier werkte hij mee aan projecten die impact voorop stelde zoals The Back Lot, ACE en Somawhati. Na terugkomst richtte hij CircleCity op om bij te dragen aan circulaire, duurzame en sociale oplossingen in Amsterdam. Hij is gaan samengewerkt met Polimeer waarna hij in contact kwam met Lodewijk Bosman en Hidde van de Straaten van The Upcycle. De samenwerking ging zo goed dat Tim in 2017 het bedrijf is ingestapt als mede eigenaar. Samen hebben ze The Upcycle uitgebouwd tot de eerste Upcycle winkel in Nederland en design bureau die partijen adviseert en helpt bij hun grondstoffen (afval) hergebruiken en opnieuw waarde te creëren. 

In 2018 heeft Tim zijn andere passie voor muziek ruimte gegeven in de muziek bibliotheek Ninja Kitty Music waar hij streeft naar eerlijke samenwerkingen voor componisten en de advertentie industrie. Hier wordt een platform aangeboden voor componisten om hun muziek te verkopen aan televisie stations en reclame bureaus over de hele wereld.

Nu is Tim weer terug gegaan naar zijn roots bij CircleCity en wil de wereld gaan helpen door de capaciteit van andere vergroten. Hij streeft naar een gezond ecosysteem van traditionele en sociale ondernemingen in de Nederlandse samenleving. Hij geloofd dat wanneer het impact potentieel dat iedereen in zich heeft wordt aangewakkerd we de wereld veranderen naar de circulaire, duurzame, sociale utopie die we allemaal willen.

Enthousiast over Tim Spekkens?

LODEWIJK BOSMAN

founder The Upcycle
Docent circulair ontwerpen TU Delft

Lodewijk is afgestudeerd ingenieur aan de TU Delft en oprichter van The Upcycle. Lodewijk heeft diepgaande kennis over ontwerpprocessen voor circulair ontwerp en hergebruik van grondstoffen. Voor inspiratie in je organisatie over hoe je gebruikte materialen een nieuw leven kan geven of hoe je in de basis als organisatie circulair kan zijn heb je deze man nodig.

Enthousiast over LODEWIJK BOSMAN?

Close Menu